w Tokio.
a przynajmniej tak to wygląda.
kiedyś pisałam o niezwykłym słodkim sklepie w Barcelonie, a dziś czekoladowe miejsce w Tokio.
to belgijska chocolatier Godiva.
jej historia sięga 1926 roku, w Tokio obecna już w 1972 roku.
dziś firma posiada ponad 450 sklepów na całym świecie.
sklep Chocoiste w Tokio wyróżnia się od zwykle tradycyjnych w wystroju sklepów sieci.
za wnętrze odpowiedzialne było japońskie studio Wonderball.
wpadli na pomysł by czekolada kapała z sufitu i spływała po ścianach – niemal dosłownie.
bardzo ciekawy i odważny koncept.
poza tym jest to miejsce bardzo eleganckie.
no i mają tam najlepszą czekoladę – wprost od belgijskich mistrzów.
fot.www.yatzer.com
nawet z zewnątrz wygląda to bardzo ciekawie.
fot. www.yatzer.com
via: www.yatzer.com